Elina

Älä anna IBD:n rajoittaa

05.04.2018

IBD ja vertaistukiIBD ja ystävät

Yksi lukion ikimuistoisimmista hetkistä on varmasti toisena vuonna tanssittavat vanhojen tanssit. Ensimmäisen vuoden menin täysin asenteella, ettei tanssiminen ikipäivänä tulisi onnistumaan IBD:n kanssa. Harjoitukset, stressi ja varsinkin pitkä tanssipäivä huolestuttivat minua. Edellisenä iltana ennen kurssin alkua muutin mieleni. Äitini sanoikin, että teet kuten parhaaksi näet, mutta älä anna sairauden vaikuttaa päätökseesi tai stressaa päivän epäonnistumista sen vuoksi. Muutin mieleni, menin kurssille ja tanssit sujuivat täysin ilman ongelmia!

Sairastin ennen tansseja pahan flunssan, mutta Crohn ei onneksi nostanut päätään. Yritin vältellä ylenpalttista stressiä, liikkua ja levätä tarpeeksi. Itse tanssipäivänä pidin huolta säännöllisistä aterioista ja tanssien välissä löysytin muuten melko kiristävää mekkoa. Olen erittäin tyytyväinen, etten antanut sairauden rajoittaa elämääni ja sain päivästä ihanan muiston. Paineet kyllä kasvoivat kokoajan päivän lähestyessä, kun aikaa ja panostusta oli mennyt koko juttuun niin paljon. Vielä edellisiltanakin pelkäsin, että Crohn yllättää ja jotain pahaa tapahtuu.

Toivon, että kaikista takaiskuista huolimatta, joita IBD:n kanssa saa varmasti kokea, tämä toimii loistava esimerkkinä siitä, miten pitää jaksaa yrittää ja uskoa hyvään arkeen. Tämä onnistuminen muutti suhtautumistani sairauteeni merkittävästi. Pitää uskaltaa enemmän!