Anu

Ei ole riemulla rajaa

24.02.2022

Tiedättekö sen tunteen, kun lumesta pitävä koira pääsee juoksemaan ja kierimään uuteen lumeen? Se hyppii ja säntäilee, kierii pehmeässä lumessa. Välillä puistelee pakkaslunta turkistaan, niin että ympärille muodostuu lumikiteiden sädekehä auringossa. Koira syöksähtelee kinoksiin, kuono lumessa se juoksee ympäri ämpäri nauru kasvoilla. Silmät sädehtii ja koko olemus on rentoutunut ja vapautunut silkasta ilosta. Minulla on juuri nyt sellainen tunne. Koko sisin on helpottunut, suuri kivimöykky ja sen paino on poistettu pieniltä hartioilta. Samalla odotan tulevaa innolla.

Sain tällä viikolla tietää, että pääsen uusiin tehtäviin. Lisäksi minun ei tarvitse enää miettiä, että pitääkö palata vanhaan työhön. Sekin on ratkennut. Aiemmin kirjoitin siitä, että olin tutkimuksissa ja syksyni on ollut vähän raskas. Se ei rajoitu pelkästään viime syksyyn, vaan pidempään aikaan. On selvinnyt, että työni aiheutti minulle oireita ja osasta oireista olen päässyt erilleen etätöissä. On uskomaton tunne kun huomaa, että voikin tehdä asioita myös vapaalla. Pystyminen ja jaksaminen ovat tyystin toisella tasolla. Elin pitkään elämää, jossa työpäivän jälkeen en jaksanut tehdä mitään. Sahasin jojossa, jossa olin välillä töissä ja välillä sairaslomalla. Viikonloput ja lomat meni toipumiseen.

Fyysinen rasitus on ollut pitkä, vuosia kestävä. Voin vain arvailla mihin lopputulokseen vielä kehoni pääsee. Ei enää altistusta aineille, joita kroppani ei siedä. Nyt olen jo huomannut kuinka suolistoni vointi on kohentunut. Kaikki oireet helpottuvat pikku hiljaa, kehon muisti on pitkä. Myös mielen muisti on pitkä. Tavallaan etsin uutta identiteettiä. Annan mielen tehdä rauhassa töitä. Sopeutua uuteen minuuteen, joka on terveempi. En lähde säntäämään villivarsan tavoin, etenen hissun kissun. Eihän Crohnin taudista koskaan parane, mutta kun on parempi jakso, niin on se vain hauskaakin hauskempaa. Eihän minusta tokikaan mitään nuorta villivarsaa enää saa, mutta ehkä jonkin sortin ravuri kumminkin 🙂

Odotan innolla, että pääsen tekemään uutta työtäni ja otan tulevat haasteet vastaan hyvällä mielellä. Minua ei pelota, koska tiedän osaavani ja tiedän myös olevani hyvä oppimaan. Olen valmis tähän muutokseen, jonka vaikutukset saattavat mullistaa elämäni.

 

C-ANPROM/FI/IBDD/0217
02/2022