Anu

Heikosti positiivinen

11.11.2021

IBD ja vertaistuki

Positiivisuuden merkkejä. Luetko elämää posin vai negan kautta? Sillä on iso merkitys jokaiseen päivään, miten ajattelemme elämästä. Kannattaa miettiä, onko ensimmäinen ajatus asioista positiivinen vai negatiivinen. Jos saa itsensä kiinni negatiivisista ajatuksista, kannattaa ne muuttaa positiivisiksi. Silloin pikkuhiljaa alkaa nähdä parempia asioita elämässä.

Olen juuri ollut kaksi viikkoa tutkimuksissa Helsingissä. Voin joskus myöhemmin kertoa, mitä tutkittiin ja mitä saatiin selville. Kaksi viikkoa poissa kotoa on pitkä aika. Varsinkin kun ei tiedä, mitä elämässä on edessä. Mitä tapahtuu, miten työt järjestyy. Mikä ylipäätään on oma terveystilanne. Minulla oli vahvasti tunne, että olen isojen asioiden äärellä ja elämässäni alkaa uusi aika. Toivottavasti parhain päin, niin uskon.

Viikonlopuksi olisin päässyt kotiin, mutta jäin Helsinkiin lepäämään hotelliin. Tutkimukset olivat raskaita ja olin aika väsynyt. Kävin syömässä, kävelin ja lepäsin hotellilla toista rankkaa viikkoa varten.

Kävelyllä, auringon paistaessa viimeisiä kesäisiä säteitään, lämmön helliessä kasvoja ja kehoa, mietin, että näen paljon hyviä merkkejä ympärilläni. Ajattelin, että olen ehkä ihminen, joka hakee positiivisia merkkejä ympäriltään. Tiedostamatta osittain. Joku voi pitää hupsuna, mutta koska se ei vahingoita ketään eikä mitään, on se hyvä asia. Huonompi olisi, jos näkee vain negatiivisuutta ympärillään. Uskon, että alitajunta työskentelee hissukseen, kun olemme haastavan tilanteen äärellä. Silloin katse hakeutuu asioihin mitä kaipaa, kun antaa ikäänkuin flow:n viedä. Olin pakotetusti levon tilassa, ilman päämääriä ja kiirettä mihinkään.

Kävellessä katseeni osui graffitiin, jossa luki ”don´t think, feel”. Sitä juuri tarvitsin. Yritin sysätä huonoja ajatuksia ja turhaa eteenpäin kelaamista. Koska en tiennyt tulevasta, niin turha vaivata päätään asialla mihin ei voi vaikuttaa. Hotellin aulassa huomasin pienen pronssipatsaan, jonka nimi oli Peloton. Halusin olla peloton, vaikka pelko suorastaan tutisutti kehoni jokaista solua. Mäellä nuori hirvipatsas seisoi sydämen muotoisen pilven alla, muistuttaen kodista ja minulle tärkeistä asioista.  Kotoa lähtiessä saukko juoksi tien yli, eikä se nyt ihan jokapäiväistä ole edes maalla. Silloin ajattelin, että saukon näkeminen ennen tutkimuksiin tuloa oli hyvä merkki, onhan saukko eräänlainen luonnon voimaeläin.

Näin voi tulkita maailmaa, nähdä hyviä asioita ympärillään. Tiedostaen tai tiedostamatta. Sen voi myös itse osittain valita, ohjata ajatuksia hyvään. Kannattaa kokeilla. Se fiilis, mikä syntyy tällaisten pienten hyvien asioiden havainnoinnista tarpeen vaatiessa, on huomattavasti parempi kuin negatiivisuudessa vellominen. Elämäntilanne voi haastaa, mutta siitäkin voi selvitä hyvinkin pienillä oman käyttäytymisen muutoksilla, vaikka sitten heikosti positiivisena. Sillä tarkoitankin, että pienikin positiivisuus kantaa eteenpäin. Pienin askelin.

 

C-ANPROM/FI/IBDD/0171
04/2023