Elina

Hyvät ja huonot muistot

23.11.2017

IBD ja vertaistukiIBD ja ystävät

Äkkiseltään voisi kuvitella, että kaikki IBD:hen liittyvät muistot ovat negatiivisia ja kipeitä. Muistan hyvin lukuisat lääkärikäynnit, pahan olon ja toivottomuuden tunteen. Muistan myös ne uudet ihmissuhteet ja kokemukset, joita ei ilman tätä sairautta olisi koskaan syntynyt. Sairaus on myös opettanut minulle valtavan paljon.

Vertaistuki on hieno asia. On mahtavaa, kun löytää jonkun, joka on kokenut samoja asioita ja joka ymmärtää täysin. Olen tutustunut moniin IBD:tä sairastaviin eri-ikäisiin ihmisiin ja olen huomannut, että jokaiselta oppii aina jotain uutta. Tulee myös valtavan hyvä mieli, kun tietää, että omia kokemuksiaan kertomalla voi auttaa jotakuta toista samojen asioiden kanssa painivaa.

Vertaistuki saa myös muistamaan, että ei ole ainut sairastava. Toisista ihmisistä saa voimaa jatkaa eteenpäin. Vaikka hyviä, sekä huonoja muistoja, on kasaantunut vuosien varrella paljon ja varmasti tulee vielä paljon lisää, yhdestä asiasta olen täysin varma: hyvät muistot voittavat huonot muistot.