Reunapaikka IBD-blogi

Sirpa

IBD – connecting people

04.04.2019

IBD ja vertaistukiIBD ja ystävät

Joulun aikaan puhelimeeni kilahti viesti. Siinä joku tuntematon Instagram-käyttäjä kertoi englanniksi omaavansa samanlaisen kalenterin kuin mistä olin juuri julkaissut storyn. Tuo tuntematon oli alkanut seuraamaan minua IBD-viikon aikana törmättyään johonkin päivitykseeni.
Vastasin, ja pian me viestittelimmekin pitkin päivää ja iltaa kaikesta, mitä päivän aikana oli tapahtunut. Molemmat olemme käsityöihmisiä, joten IBD:n lisäksi siinä oli vahva yhteinen tekijä.

Nyt on helmikuu ja tuosta tuntemattomasta viestin lähettäjästä onkin tullut kaveri, ystävä. Emme ole vielä koskaan tavanneet, mutta viestein jaamme elämäämme päivittäin IBD:n kanssa ja ilman.

Kun tein niitä IBD-viikon postauksia joka päivä, ajattelin, että kaikki ovat taas varmaan jo aivan totaalisen kyllästyneitä niihin minun juttuihini. Valivali joo, sulla on IBD, hommaa elämä. Sillä oli kuitenkin ollut jollekin merkitystä, että minä uskalsin kertoa asiasta julkisesti ja sehän se minun punainen lankani tässä juuri on. Levittää tietoutta ja antaa vertaistukea tutuille ja tuntemattomille, halusivat tai eivät.

Olisiko tuo henkilö alkanut seuraamaan minua ilman IBD:tä? Olisiko minulla nyt sellaista päivittäistä juttukaveria kuin hän on? Olisiko elämässäni nyt jotain vähemmän, jos minulla ei olisi IBD:tä? Kuka tietää, mutta IBD meidät tällä kertaa yhdisti ja olen siitä kiitollinen.

Niin ja koska teitä kuitenkin kiinnostaa niin tässä on se kalenteri: