Reunapaikka IBD-blogi

Sirpa

IBD-elämää: Ribbe ja Umppa

31.12.2020

IBD ja vertaistukiIBD ja ystävät

Ribbe on monille meikäläisille tuttu kaveri. Se on se ikävä, äänekäs ja pahalta haiseva veltto tyyppi, joka tulee käymään liian usein ja juuri silloin kun et todellakaan kaipaisi hänen seuraansa. Ribbe tulee kylään, jos Ribbe tahtoo, sopi se sinulle tai ei. Ribbe ei tykkää oikein mistään, mutta yhdestä asiasta se tykkää, nimittäin yövalvomisesta. Ja jos Ribbe on hereillä, niin sinäkin olet takuuvarmasti hereillä. Ribellä on myös erikoistaitoja, esimerkiksi kiinteiden asioiden muuttaminen vedeksi sadasosasekunnissa, simsalabim!

Minä ja Ribbe lähdettiin eri teille muutama vuosi sitten, eikä olla sen jälkeen juuri nähty. Täytyy sanoa, että ei ole ollut sitä kaveria ikävä.

Yksin ei ole kuitenkaan tarvinnut olla, sillä Riben jättämän tyhjän paikan täytti kaveri nimeltä Umppa. Umppa on hiljainen ja vakava, se ei juuri hötkyile. Itseasiassa Umppaa on vaikea saada liikahtamaan yhtään minnekään, jos se on päättänyt olla liikkumatta. Umppa on kookas, kiinteä ja järkähtämätön kuin kallio. Umppakin on aika nirso, mutta luumuista se tykkää. Umppaa saa harvoin lähtemään ulos, mutta luumuilla sitä voi houkutella. Joskus onnistuu.

Ei se Umppa minun paras kaveri ole, mutta pidän minä siitä enemmän kuin Ribestä.