Elina

IBD ja liikunta

05.09.2019

IBD ja urheiluIBD ja vertaistuki

 

IBD ja liikunta

Ensimmäinen kuva on vuodelta 2016, kun tilanne IBD:n kanssa oli paha, eikä urheilu onnistunut. Olen aina saanut liikunnasta valtavasti iloa elämääni, mutta tuolloin normaalista arjesta selviytyminen vei kaikki voimat, yleiskunto oli pohjalla, eikä urheileminen yksinkertaisesti ollut mahdollista. Muistan, kuinka itsetuntoni oli nollassa, painoa oli kertynyt pitkän kortisonikuurin seurauksena, ja IBD toi elämään uusia vastoinkäymisiä kerta toisensa jälkeen. Silloin unelmoin elämästä, johon kuuluisi urheilu.

Kuten toisesta kuvasta näkee, pikkuhiljaa suurimmat vastoinkäymiset ovat jääneet taakse ja liikunta on taas osa jokapäiväistä elämääni – toki IBD:n ehdoilla. Silloin kun menee huonosti, annan kropan levätä. Tämä on toiminut oikein loistavasti, ja vihdoin on sellainen olo, että olen taas oma itseni!

Aloitin liikunnan pienin askelin – hiljaa hyvä tulee. Hyvä kunto on auttanut paljon sairauden kanssa, kroppa jaksaa huonot ajat paremmin. Vaikka vointini on ollut nyt parempi kuin koskaan ennen, IBD vaikuttaa valtavasti tälläkin osa-alueella, olen esimerkiksi huomannut, ettei treeneistä palautuminen aina tapahdu normaalilla tahdilla.

Vaikka koskaan ei voi tietää mitä huominen tuo tullessaan – varsinkaan IBD:n suhteen, toivon, että edes joku saa tästä tekstistä voimaa uskoa unelmiinsa. Joskus asiat ottavat aikaa, mutta kaikki järjestyy kyllä, eikä unelmista kannata luopua IBD:n takia, ei edes sillä epätoivon hetkellä! Tämä on mahtava muistutus myös itselleni siitä, että kaikki järjestyy kyllä.