Elina

IBD ja tulevaisuuden suunnittelu

23.01.2020

IBD ja vertaistuki

Keväällä edessäni on jälleen isoja päätöksiä opiskelupaikan suhteen. Välillä tuntuu hankalalta suunnitella tulevaisuutta, kun lyhyen aikavälinkin suunnitelmat saattavat mennä mönkään IBD:n takia. Muistan, kuinka yläasteella pelkäsin lukion olevan aivan mahdoton etappi. Yläasteella ollessani poissaolotunteja kertyi satoja, ja mietin, miten selviäisin. Nyt olen valtavan kiitollinen itselleni, että rohkaistuin ja epäilyistäni huolimatta selvisin lukiosta vieläpä täysin ajallaan ja hyvin arvosanoin. 

Tästä kaikesta viisastuneena aionkin lähteä rohkeasti tavoittelemaan unelmiani. Viime keväänä paikka oikeustieteellisestä jäi kun jäikin yhden pisteen päähän. Lukemista hankaloitti uudelleen aktivoituva Crohn ja ylioppilaskirjoituksista aiheutunut uupumus. Lukuaika on lyhyt, ja olisikin valtavan tärkeää, että sen saisi käyttää kokonaan hyödyksi. En aio kuitenkaan stressata turhaan. Se, että tekee parhaansa, on pääasia. Vointia on hankala ennustaa etukäteen.

 Totta kai sairaus täytyy ottaa huomioon myös tulevaisuuden suunnitelmissa, mutta en halua antaa sen rajoittaa pitkäaikaisia unelmiani. Toivotaan, että Crohn suo keväällä lukurauhaa sen verran, että opiskelupaikka aukeaisi!