Henna-Maria

IBD-nuorten tapaaminen

05.10.2017

IBD ja matkustusIBD ja vertaistukiIBD ja ystävät

Olen ollut mukana Crohn ja Colitis ry:n toiminnassa nyt useamman vuoden. Nuorten aluetoiminnassa ja viimeiset pari vuotta yhdistyksen nuorisotiimissä. Nuorisotiimi järjestää valtakunnallisia nuorten tapaamisia, vuosittaisen vertaistukiviikonlopun ja muuta kaikkea pientä nuorille, jotka taistelevat Crohnin taudin tai haavaisen paksusuolen tulehduksen kanssa.  

Joka vuosi kaksi nuorisotiimin jäsentä pääsee edustamaan Suomea Euroopan nuorten tapaamiseen eli European Youth Meetingiin, EYM. Sen järjestää aina joku Euroopan maa, joka on eurooppalaisten IBD-yhdistysten kattojärjestön jäsen EFCCAn yhdessä EYG:n eli European Youth Group:n kanssa. Olipa hirveä määrä nimiä ja lyhenteitä. Selvennetään vielä,että joka vuosi järjestetään IBD:tä sairastavien eurooppalaisten nuorten tapaaminen ja Suomi on siellä edustettuna. Tarkoituksena tapaamisilla on saada infoa, millaista nuorten toimintaa muilla mailla on, ja millaista yhdistystoimintaa yleensäkin.

 

Itse olen ollut nyt kaksi kertaa mukana, toissa kesänä Ljubljanassa ja tänä kesänä Pariisissa. Mielestäni matkat ovat hyvin opettavaisia juurikin siinä, missä on tarkoituskin. On mielenkiintoista tavata uusia ihmisiä ja kuulla muiden toiminnasta. Huomasin, että osan toiminta kärsii samoista ongelmista kuin meidänkin. Miten on hankala saada uusia ihmisiä mukaan tapahtumiin. Mitä uutta ja mielenkiintoista toimintaa keksii. On myös mahtavaa saada uusia ideoita tänne meidän tapahtumiin, jospa niillä saisi heräteltyä ihmisiä mukaan.  

Jokainen maa tekee esityksen ja julisteen oman maansa toiminnasta. Esityksistä parasta äänestetään ja voittaja palkitaan kiertopalkinnolla. Viimeiset kaksi vuotta peräkkäin ruotsalaiset ovat voittaneet ja viime vuonna Ljublanassa sanoin, että tänä vuonna ei Ruotsi voita. Ja voitto tulikin MEILLE!