Elina

Kesäloma!

15.06.2017

IBD ja matkustusIBD ja vertaistukiIBD ja ystävät

Ensimmäinen vuosi lukiota on osaltani takana, ja vihdoin voin huokaista. Ennen lukiota mietin paljon, kuinka tulisin pärjäämään ja kuinka saisin kurssit suoritettua ajallaan. Murheistani huolimatta vuosi meni kuitenkin kokonaisuudessaan hyvin, vaikka siihen mahtuikin jonkin verran lääkärikäyntejä ja kohtalaisesti sairastelua. Koulun suhteen joutuu tietysti aina hieman murehtimaan niitä poissaoloja ja muita esteitä, joten kesäloma tekee varmasti oikein hyvää.

Olen ajoittanut muutamia lääkärikäyntejä kesälomalle, että syksyllä ei tarvitse sitten heti murehtia aikojen sovittamisesta lukujärjestyksen kanssa. Olisihan se tietenkin aivan mahtavaa, jos lomalle ei osuisi lääkärikäyntejä, vointi pysyisi hyvänä, eikä tarvitsisi stressata. En kuitenkaan aio murehtia liiakseen, vaan elää hetkessä. Nautin siitä hetkestä, kun olo on hyvä, ja ovatpahan ne lääkärijutut sitten pois alta kiireisestä syksystä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Usein IBD:tä sairastavan voi olla hankalaa lyödä menoja lukkoon, varsinkaan pitkän ajan päähän. Miten lomasuunnitelmat sitten onnistuvat? Myönnän, että itsekin vielä nykyään stressaan lukkoon lyötyjä ajankohtia, koska usein se pahin ajoittuu sopivasti juuri siihen tärkeimmän menon päälle. Oma terveys on aina ensisijainen juttu, ja muut asiat tulevat sitten perässä. Maailma ei kaadu, vaikka pitkäänkin odotettu juttu peruuntuisi. Paljon tärkeämpää on oppia menemään oman voinnin mukaan.

Haluan toivottaa kaikille kesälomalaisille oikein hyvää ja rentouttavaa lomaa. Nyt on hyvä ladata akkuja, tämä sairaus kun usein koittelee sitä jaksamista, joskus erittäinkin paljon.