Teija

Kiirettä pukkaa

10.11.2016

IBD ja vertaistuki

Syksyisin tuntuu aina olevan kiire. Kalenteri täyttyy huimaa vauhtia ties mistä uusista harrastuksista ja tapahtumista, töitä tuntuu kerääntyvän ennätysvauhtia ja kuntoakin pitäisi kohottaa kesäkilojen jälkeen. Samaan aikaan on yhä pimeämpää ja märempää, tekisi mieli vain käpertyä huovan alle juomaan kaakaota ja mussuttamaan herkkuja. Nämä asiat ovat joskus melko vaikeaa yhdistää. Haluaisi elää terveellisesti ja olla tehokas, mutta toisaalta ei voisi vähempää kiinnostaa mikään ylimääräinen.

Aloin ajatella asiaa, kun ystäväni kertoi olevansa niin stressaantunut, että vatsa oireilee. Kyseessä on vieläpä ihminen, jolla ei ole suolistosairautta. Kuinka rajoille meidän pitää itsemme ajaa, jotta saamme kaiken suoritettua, kun paineita tehokkuuteen pukkaa vähän sieltä sun täältä. Media on yksi pahimmista syyllisistä. Laihdutammeko oikein vai väärin ja onko treeni nyt tarpeeksi tehokasta. Näin et liho grammaakaan ylimääräistä jouluna ja näin nukut paremmin. Tuntuu, että kaiken voi tehdä väärin tuhannella eri tavalla.

Haluaisin vaihteeksi nähdä uutisia, kuinka hyvää tekee maata sohvalla katsomassa jotain mielenkiintoista uutuussarjaa televisiosta. Tai kuinka on ihan ok, jos ei jaksa siivota joka viikko. Tai kuinka tehdä kymmenen epäterveellisintä kaakaota. Viisitoista syytä olla aloittamatta uutta harrastusta. Kerran täällä vain eletään, ja jos löhöily tekee hyvää aivoillemme, niin se tekee hyvää myös vatsallemme. Sen terveellisempää ei voi olla.