Reunapaikka IBD-blogi

Sirpa

Koronan takia kotona, osa 3

05.06.2020

IBD ja vertaistuki

Teen töitä kotoa käsin nyt yhdeksättä viikkoa. Ensi viikolla palaamme vähitellen toimistolle ja meille tulee jopa kesätyöntekijöitä. Tuntuu ihan oudolta. Pitääkö tässä oikeasti alkaa aamuisin harjata hiuksia ja laittaa päälle jotain muutakin kuin pieruverkkarit?

Olen pysytellyt kotona vähän liiankin tiiviisti näiden viikkojen aikana. Nyt kun katson taaksepäin, olisin voinut ainakin ulkoilla enemmän. Siinä mielessä olen iloinen, että työmatkat kävellen tai pyöräillen tulevat taas osaksi arkea.

Tämän vapaaehtoisen erityksen aikana olen ollut kerran kipeä, ja minut jo ehdittiin kutsua koronatesteihin, mutta sitten se lopulta peruttiin. En siis tiedä, sairastinko koronan vai en. Luultavasti en, sillä läheisiin samat oireet eivät tarttuneet.

Kävin myös infuusiossa, siellä ei eroa normaaliin valitettavasti juuri huomannut. Soitin polille etukäteen ja tiedustelin, mitä erityisjärjestelyjä infuusiopotilaiden turvallisuuden varmistamiseksi on tehty. Vastaus oli, että hoitajat käyttävät kasvomaskia. Saapuessani infuusioon pettymyksekseni huomasin, että kasvomaskia pidettiin välillä ja sitten taas ei. Olin myös pettynyt siihen, että kulkua pieneen infuusiohuoneeseen ensiavun puolelta ei oltu estetty. Näitä kahta huonetta siis erottaa yksi lasiovi ja ensiavusta usein tuodaan potilaita tilan puutteen vuoksi infuusiohuoneeseen. Niin tehtiin nytkin.

Niillä harvoilla kerroilla, kun olen käynyt kaupassa huomasin, että liikkeellä oli erityisesti yli 70 v. näköistä väkeä. Tämä ihmisryhmä myös kaikkein huonoiten piti turvavälejä myymälässä sekä kassajonossa. Eräs vanhempi rouva sai minut oikeasti ahdistumaan, tulemalla jonossa kiinni selkääni, vaikka jonotusvälit oli selkeästi merkitty. Tuntui, että he eivät ottaneet tilannetta lainkaan vakavasti.

Noutoruokaa olemme hakeneet hieman enemmän kuin ennen tukeaksemme paikallisia pienyrittäjiä ja toisaalta saadaksemme vaihtelua itse tehtyyn. Minulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että etniset ravintolat säilyisivät pienessä kaupungissamme, jossa vaihtoehtoja on muutenkin niukasti.

Kaiken kaikkiaan tämä eristysaika on ollut minulle henkilökohtaisesti mieluisaa. Mikään korona-ajan vitsaus ei ole toistaiseksi osunut minuun, joten olen ollut onnekas.