Henna-Maria

Lääkkeet ja tarvikkeet

08.11.2017

IBD ja matkustus

Pakkasin viikonloppureissua varten edellisenä iltana, viime tingassa. Matkaan lähti pakolliset vaihtovaatteet, hammasharjat ja pesuaineet. Ulkoiluvaatteet ja kumpparit piti pakata varalta mukaan myös. Ja omat petivaatteet. 

Pakkauspäivälle osui myös piikkipäivä. Koska vointini IBD:n kanssa on tällä hetkellä hyvä, ja nykyisen omavastuu- ja vuosikattojärjestelmän vuoksi, saan apteekista kerralla vain yhden kuukauden lääkkeet, unohdan hakea niitä aina lisää. Lääkettä hakiessa mietiskelin, että jos olisin unohtanut lääkkeen, niin olisin voinut hakea sen apteekista matkan varrelta. Tietenkin siinä olisi samalla tullut koko kuukauden satsi ja sitten olisi pitänyt miettiä säilytys ynnä muu. Olisin kuitenkin saanut lääkkeeni.

 

Pakatessani olin unohtaa avannepussit. Ilmeisesti avanteesta on tullut niin huomaamaton osa elämääni, etten edes reissuun lähtiessäni muista ottaa avannepusseja mukaan. Avannetarvikkeiden kanssa tilanne on varmasti eri kuin lääkkeiden. Olen aina saanut avannetarvikkeet joko suoraan maahantuojalta tai hakenut kaupungin hoitotarvikejakelusta. En edes tiedä, miten tulee toimia, jos lähden matkalle ja unohdan ottaa avannepussit mukaan. Kai sitä yrittää soitella kyseisen paikkakunnan terveyskeskukseen.  

Tälle reissulle ainakin muistin kaiken tarpeellisen, vaikka pakkaaminen menikin viime tinkaan.