Conny Karlsson

No kummitteliko CU?

07.06.2018

IBD ja kipuIBD ja urheilu

Aikaisemmassa blogikirjoituksessa kirjoitin kahdesta abskessista, jotka tulivat noin vuoden välein. Syytä, miksi niitä olen saanut, hoitavat lääkärit eivät ole voineet antaa, mutta CU voisi olla yksi syy. Tätä lähdettiin tarkemmin tutkimaan viimeisen abskessin jälkeen magneettikuvien avulla. 

Kuvissa ei kuitenkaan löytynyt kummittelevaa fisteliä, vaan ainoa löydös oli arpikudosta kiinnikasvaneesta leikkaushaavasta, mikä siis tuli siitä, kun avasivat fistelin. Eli näyttää vahvasti siltä, että minulla on sitten vaan ollut epäonnea. Ensimmäinen abskessi tuli kuitenkin sellaisen kesän jälkeen, milloin olin ajanut aika paljon maantiepyörällä. Tuli silloin ajettua melkein 3000 kilometriä kesän aikana ja välillä oli niin sanotusti perse hellänä. Kuvittelin itse, että olisiko se voinut olla syy ongelmiin. Huonosti hoidettu haavauma tms. 

Jää nähtäväksi miten käy tänä kesänä, kun tarkoitus on lähteä ajamaan Ruotsin suurin pyöräilytapahtuma, Vätternrundan. Kuntoajo on pituudeltaan 300 km, joten harjoiteltavaa riittää, mikäli maaliin haluaa päästä. Tällä hetkellä kasassa on vajaat 1000 kilometriä ja tavoite olisi ajaa noin 5000 kilometriä kesän aikana.

 Yritän kuitenkin nyt pitää istumalihaksista parempaa huolta, ja jos vähänkin vaikuttaa siltä, että abskessi olisi syntymässä, kotona lääkekaapissa on kaiken varalta antibioottikuuri valmiina. Toivottavasti sama vaiva ei kuitenkaan toistu kolmatta kertaa, mutta jos toistuu, niin sitten toistuu. Hoidetaan kuntoon ja jatketaan taas harjoittelua 🙂