Teija

Onni on ystävä

17.09.2015

IBD ja vertaistukiIBD ja ystävät

Suolistosairauteen sisältyy paljon erilaisia asioita. Kun sairastaa tautia, joka ei päällepäin näy, ei moni osaa kuvitella niitä kipuja ja vaikeuksia, joita tähän pakettiin kuuluu. Mikään ei sairaalle ole tärkeämpää kuin vertaistuki. Kun joku toinen tietää tasan tarkkaan mistä puhut, et tunne olevasi yksin. Ihan kaikille terveille puolitutuille ei kehtaa lähettää viestiä keskellä yötä vessasta, kun sattuu niin kovasti ja jollekin tekee mieli vuodattaa. Tällaisiakin tilanteita on koettu.

Olen löytänyt sairauteni takia uskomattoman ihanan ystävän. Sellaisen, jolle voin jakaa kaikki suolistoni tapahtumat, turpoamiset, tähystystraumat, unettomat yöt ja kipeät kouristukset. Usein ihmisiä ehkä yhdistää ystävyyteen muut asiat kuin suivaantuneet suolet, mutta perusta se on tämäkin. Pitää vain toivoa, että kukaan ei-niin-läheinen ei rupea kyselemään, mistä tunnemme. Voisi aiheuttaa hippusen kiusallisia hiljaisia hetkiä.

Olen hyvin iloinen, että uskalsin netissä laittaa ensimmäisen aran yhteydenoton juuri tälle ihmiselle, kun huomasin meidän olevan samassa elämäntilanteessa. Toivonkin, että jokainen vastasairastunut löytäisi sen oman taistelutoverinsa sairauden ylä- ja alamäkiin. Jos suolistosairaudesta voi saada mitään hyvää, niin se on ehdottomasti ihminen, joka voi täysin vilpittömästi sanoa ”Tiedän, miltä sinusta tuntuu”.

Teija_Onni-on-ystävä
Käymme yhdessä ain…