Teija

Tähystyksistä

23.12.2015

IBD ja kipu

Suoliston tyhjennyksestä selvittyään on itse kullakin edessään tähystys. Se usein pelottaa tai hirvittää varsinkin ensikertalaisia, mutta ei hätää. Useaakin useamman tähystyksen kokemuksella voin sanoa, että siitä selviää. Saanko esitellä:

Jokapojan selviytymisopas tähystykseen

  1. Päätä mitä ihanaa syöt kun tähystys on ohi. Itse suosin mahdollisimman rasvaista ja suolaista herkkupizzaa ja limua. Ajatuksen voimalla jaksat eteenpäin.
  2. Pyri selviytymään sairaalaan ilman äkillistä tarvetta juosta lähimpään puskaan. Tätä edesauttaa se, että olet hoitanut tyhjennyksen mielellään jo edellisenä iltana.
  3. Lääkkeet! Pyydä tai vaadi suonensisäiset kipulääkkeet ja rauhoittavat. Pieni pöhnä rentouttaa kummasti ja siten auttaa tutkimuksen etenemistä. Voit myös syyntakeettomasti kertoa huonoja vitsejä hoitohenkilökunnalle ja nauraa niille yksin.
  4. Sano, jos sattuu. Jos lääkäri on hyvä, hän ottaa kipusi huomioon ja muuttaa tekniikkaansa.
  5. Keskity tuijottelemaan suoltasi kuvaruudulta. Hämmästele kuinka ihmeellinen ja inhottava se osaakaan olla.
  6. Kun tähystin on paluumatkalla, voit huokaista helpotuksesta. Se on ohi nyt.
  7. Odottele kiltisti tarkkailussa ja haaveile taas ruoasta.
  8. Kun pääset pois sairaalasta, komenna saattajasi ajamaan lähimpään pizzeriaan, hampurilaispaikkaan tai mistä ikinä oletkaan haaveillut. Tilaa ruoka mukaan ja nauti. Olet sen ansainnut.OLYMPUS DIGITAL CAMERA