Elina

Tulevaan ei voi valmistautua

30.11.2017

IBD ja vertaistuki

Olen jo jonkin aikaa ollut erittäin positiivisesti yllättynyt siitä, miten olotilani on parantunut huomattavasti. Toki kaikennäköisiä ongelmia on ollut, mutta esimerkiksi kesä meni olosuhteisiin nähden hyvin, ja poissaolot koulusta ovat tältä syksyltä olleet todella vähäiset.

Olin jo oikeastaan alkanut salaa herättelemään toivoa siitä, että kerrankin kaikki menisi hyvin, ja normaali eläminen onnistuisi. Silloin, kun kaikki menee hyvin, haluaa nauttia joka hetkestä, eikä murehtia tulevaa. Tämän sairauden kanssa kaikki voi todellakin muuttua silmänräpäyksessä. Lääkäri soitti, ja kertoi että Crohn osoittaa aktivoitumisen merkkejä, ja tähystys on taas kerran edessä.  

Päivät sängyn pohjalla ovat taas tulleet tutuiksi. Vaikka olen sairastanut useita vuosia ja kokenut paljon, täytyy myöntää, ettei niihin huonoihin uutisiin oikein vieläkään osaa valmistautua. Ottaa aina aikaa, että pääsee yli järkytyksestä. Kun on ottanut itselleen vähän aikaa rauhoittua ja suunnitella tulevaa, on hyvä muistaa se tärkein: hengittää syvään ja jatkaa eteenpäin.