Teija

Unelmavessa

05.05.2016

IBD ja vertaistuki

Toisinaan vessassa istuessa mietin, miten kokemus olisi miellyttävämpi. Usein viihdytän itseäni kännykällä pelaamalla pelejä tai surffailemalla netissä, mutta joskus en ehdi ottaa puhelinta mukaan. Silloin joudun miettimään syntyjä syviä samalla, kun tuijotan tylsyyksissäni seinälaattoja. Niiden abstrakteista kuvioista muodostuu mitä milloinkin: leivos, tanssiva pariskunta tai vihainen undulaatti. Usein mietin, olivatko tummanruskeat seinälaatat todella joskus hienoja ja muodikkaita.

Unelmieni vessassa olisi hyvä viihdejärjestelmä. Televisio ja tabletti olisivat poikaa. Hyvä internetyhteys ja koukuttavia pelejä kylkeen, niin sieltä ei tarvitsisi poistua enää ollenkaan.

Tässä suuressa luksusvessassani olisi seinää vasten taitettava sänky niitä hetkiä varten, jolloin vessasta ulos pääseminen on vain muutaman minuutin ilo, ennen kuin sinne on raahauduttava takaisin. Tietysti hyvä ilmanvaihto olisi miellyttävä lisä tällaiseen järjestelyyn.

Käsisuihku, loppumaton varasto maailman pehmeintä vessapaperia sekä täysi lääkekaappi kipuja ja muuta kärvistelyä helpottamaan. Nurkkaan vielä minijääkaappi, jossa olisi helposti sulavaa, energiapitoista muonaa ja juomaa.

Tarkemmin ajatellen vessani alkaa kenties muistuttaa pientä yksiötä, mutta sairaan elämässä vessan on aina oltava läsnä. Olit sitten keittiössä, olohuoneessa tai makuuhuoneessa, sieltä puuttuu vessa, kun sitä eniten tarvitset. Hieno luksusvessa ratkaisisi kaikki ongelmat. Voisit silti asua perheenjäseniesi kanssa, olettaen, että heillä on oma vessa käytössään. Muuten oven takana voi jatkuvasti olla kiukkuinen lauma koputtelijoita.