Elina

Vaeltamaan IBD:n kanssa

13.12.2018

IBD ja matkustusIBD ja urheilu

Syyskuun alussa osallistuin koulusta vaelluskurssille. Kohteenamme oli Seitsemisen kansallispuisto. Reissu sisälsi telttayön ja reilu 25 km vaellusta suhteellisen painava rinkka selässä. Viikko ennen vaellusta IBD alkoi pienen tauon jälkeen taas oireilla, joten jouduin hieman stressaamaan reissun onnistumista.

Tuollaisella retkellä ruokavalio ja päivärytmi poikkeaa tavallisesta, eikä mahakipu ja rinkan kantaminen kuulosta hyvältä yhdistelmältä. Lisäksi, kun on osana isompaa porukkaa, taukoja ei voi pitää juuri silloin kuin itse haluaisi. Onneksi vuosien saatossa on oppinut tuntemaan oman vointinsa aika hyvin, ja tietämään mistä milloinkin on kyse.

Ensimmäisenä päivänä matkaa kertyi n.16 kilometriä ja vointi oli hyvä. Teltassa unet toki jäivät vähän vähemmälle. Onnekseni seuraavan päivän osuus oli vain n.9 km, sillä maha alkoi oireilemaan ja loppumatkasta sai hieman purra hammasta. Siitä kuitenkin selvittiin kunnialla ja kokonaisuudessaan reissu oli todella onnistunut ja hyvä levähdystauko arjesta näin kirjoitusten lähestyessä.

Onneksi mukana olivat ihanat kaverini, jotka ongelmien sattuessa auttavat. Maha on rauhoittunut, ja olen iloinen, etten antanut sairauden rajoittaa, vaan päätin osallistua!