Conny Karlsson

Veteraaniurheilua – miten kilpailussa meni?

12.10.2017

IBD ja urheilu

Edellisessä blogissa kirjoitin Veteraanien EM-kilpailuista ja että halusin lopettaa kuulantyöntöurani niihin. Kilpailin vielä yhden kilpailun EM-kisojen jälkeen, mutta kuulantyöntöura on nyt lopullisesti ohi osaltani. Tai no, jätetään pieni takaportti auki, jos vaikka innostun vielä kilpailemisesta reilusti vanhempana 🙂

EM-kilpailut veteraaneille on todella iso tapahtuma siinä mielessä, että osallistuvia urheilijoita on todella paljon. Koska kisat viedään reilussa viikossa läpi, se asettaa aikataulujen ja stadionien osalta haasteita. Aarhusissa oli käytössä yksi päästadion, arvioilta 20.000 katsojaa vetävä, hieno yleisurheilustadion. Lisäksi oli käytössä toinen ”stadion”, mikä oli pienempi urheilukenttä ilman katsomorakenteita ja lisäksi löytyi vielä erillisiä heittokenttiä heittolajeille.

Osallistuin miehet 40 sarjan kuulantyöntöön ja meille kävi huono onni siinä mielessä, että kisamme oli kakkosstadionilla. Tämä vähän latisti tunnelmaa, koska siellä ei ollut yleisöäkään juuri ollenkaan. Itse kisa vietiin läpi tihkusateessa, joten kilpailun taso kärsi vähän tästäkin. Onnistuin kuitenkin tavoitteissani ja voitin kilpailut aika ylivoimaisesti. Kaiken kaikkiaan kisat olivat kuitenkin hieno tapahtuma. Sain taas nauttia maajoukkue-asun pukemisesta ja sain edustaa Suomea arvokisassa. Palkintojenjakotilaisuus oli myös hieno, kultamitali kaulaan ja maamme laulun kuunteleminen kruunasi päivän.